• Schadegeval? Bel ons meteen op 03/235.50.00

Heeft u eindelijk uw droomhuis gevonden? Dan bent u wellicht op zoek naar een woonkrediet. Als verzekeringsmakelaar wensen wij u te waarschuwen voor ‘wurgcontracten’. De gebundelde verkoop met verzekeringscontracten kan er voor zorgen dat de koper op lange termijn ‘gegijzeld’ wordt.

Wurgcontracten

“Bij het afsluiten van een woonkrediet krijgen consumenten van de bank vaak een lagere rentevoet op voorwaarde dat ze meerdere producten afnemen van dezelfde groep, bijvoorbeeld een schuldsaldo en/of brandverzekering vaak aan veel te hoge premies. De consument dient te beseffen dat hij hierdoor feitelijk verplicht is om de verzekeringen voor de volledige duurtijd van het woonkrediet aan te houden”, aldus Kelly Schamphelaere, directeur van FVF.

Je hangt daardoor gemiddeld 20 tot 30 jaar vast aan een vaak nadelig verzekeringscontract. “Het jaarlijkse opzegrecht voor verzekeringen, een belangrijk principe dat de wetgever inbouwde in het kader van de bescherming en de vrije keuze van de consument, wordt hierdoor overduidelijk beknot”, aldus de federatie.

Zelfs bij het verhogen van het tarief van de brandverzekering sta je met de rug de tegen de muur. De verzekering mag niet worden opgezegd want dan wordt je geconfronteerd met een hogere rentevoet.

Vraag ons naar onze raad, uiteraard staan wij u graag bij.

Voor meer informatie en een offerte, surf naar: http://www.groepdenkens.be/mijn-gezin/brandverzekering/.